Tot Slot

Tot slot

Ik heb de Gordon Setter leren kennen als een energieke hond die met een zachte, rustige, respectvolle,  maar zeker ook consequente hand, op zal groeien tot een volwaardige metgezel. Een lid van de familie waar iedereen plezier aan beleefd. Zoek je een hond om samen mee bezig te zijn, te sporten, wandelen, hardlopen, canicrossen, fietsen, flyball, (Jacht)training, skaten etc. dan is dit je vriend voor het leven. Hij zoekt contact tijdens het wandelen met je, wil heel graag voor je of samen met je “werken”

Speel verstoppertje met hem, neem een bal of dummy mee het bos in, maak van de wandeling een feestje door samen bezig te zijn. Doe af en toe volgspelletjes, laat hem wachten op zijn plaats, oefen tussendoor het hierkomen en hij blijft bij je in de buurt en wacht op meer plezier. Krijgt hij teveel de vrije hand gaat de neus omhoog en zoekt hij zijn eigen vermaak.

Bij genoeg beweging en geestelijke uitdaging zal hij snel tevreden zijn en is het in huis een heerlijke gezinshond die graag met zijn kop op je schoot of op je voet (of als je het toe staat het liefst helemaal op schoot) in slaap valt. Als je een hond zoekt die niet veel beweging of afleiding nodig heeft en met kleine rondjes aan de lijn snel tevreden is, is dit ras helaas niet de juiste keus voor je.

Voor mij persoonlijk zorgt Floor voor verbinding. De hele familie geniet van haar, zoekt troost of gezelschap bij haar. Haalt snel een knuffel of een natte neus op en holt zo het huis uit om de dag te beginnen. 

Groet,

Daniëlle